codename: staj, day: 2

sevgili staj günlüğü,

bugün, meslek hayatımın ilk tam çalışma gününü geride bıraktım. dünü saymıyorum, sebebi yarım günlük oryantasyon (sanki türkçe'si yokmuş gibi oryantasyon diyolar buna) ve 4.5 saatlik çeviri maceram. (sebebi kelimesini kullanarak ne kadar doğru bir iş yaptım bilmiyorum, sebepleri de güzel durmadı orda be günlük!)

her neyse günlük, bugün ilk kez fabrika sahasına inmenin heyecanını yaşadım. aslında gün sıkıcı başlamıştı; 400 sayfaya yakın çıktı alıp, bu sayfalardaki verilerin bir kısmını excel tablosuna dökerken günün yarısı çoktan bitmişti. yiyemediğim (azcık yedim abi) öğle yemeğinin ardından, büroda kimseyi bulamamla beraber (iyimser bir tahmin olarak toplantıdalar herhalde dedim) fabrika sahasında bir gezintiye çıktım lan belki birini bulur soru sorarız umuduyla. bendeki de şans işte, çay molasındaymış herkes. tam da fabrika ne kadar sessiz, işçiler nerde lan? diyordum kendime. onlar (işçiler) boş çay bardaklarıyla çalışma yerlerine dönerken, benim de büroya gidip yetkili mühendisin gelip gelmediğini kontrol etmem gerekiyordu.

Oysa toplantı hala devam ediyordu ya da ben öyle sanıyordum! boş boş duracağıma staj defteri yazayım bari diyerekten fabrika tanıtımı ile işe girdim. ıkına sıkına doldurmam gereken iki sayfayı doldurduktan sonra uyumak üzere olan bünye toplantıda sandığım yetkili mühendisin ağaçtan topladığı eriklerle kendine geldi, derken stajı yalnız yapmayacağıma dair müjde(ler) kapıdan içeri süzüldü. evet, artık tek başıma sıkılmayacaktım büroda!

yeni gelen arkadaşların da verdiği cesaretle ulan üç kişiyiz, herhalde kıramaz artık bir çıkarır gezdirir bizi diyerekten teklifimizi sunduk, olumlu yanıt aldık.

motor güzel aletmiş günlük!! gittik gördük, beğendik. yani anlayacağın bugün fabrikada, proses (endüstri mühendisleri çok seviyor bu kelimeyi) hakkında -çok detaylı olsa bile- bir gezinti yaptık, inceledik, öğrendik. detaylara girmiyorum, malum şirket sırrı :b

bugün sana çok fazla günlük demedim günlük, bunda düne nazaran daha çok uyumamın etkisi büyük. neyse; üçüncü günün sonunda görüşmek üzere,
ciao

1 yorum:

nebraska alice jones dedi ki...

eheh çok eğlenceli ya. staj anıları askerlik anıları gibi bir şeydir. çok şey öğrenir, çok acayip insanlarla tanışırsın.
ve evet, tanrı prosesi korusun. :)