Konsantre Hayat...

  • Hergüne merhaba demeyi kendine borç bilen, devamli olarak kombine hayat süren, zombi misali bazan ne yaptımızı dahi bilmediğimiz bir hayatı süren, basit ama bi o kadar da karmaşık canlı topluluğu olarak, konsantre hayatlarımızla kendimize verilen görevlerle farklı yollara dağılmış bulunmaktayız...
  • Farklı yol derken; hepimizin üstlendiği ve yapmak zorunda olduğumuz işlerden bahsediorum. Ancak asıl kast ettiğim tabiki çalışmalarımız ve toplumda olan yerimizi korumamız için gerekli olanı(ki para) kazanmak için kullandığımız sıfatlar. Bunlara konsantre olarak yaklaşarak bakmak bizimde hakkımız değil mi?
  • Hergün konsantre olarak kendine bakan insanlarla karşlaşırız. Okulda, yolda, yemek yediğimiz yerlerde v.b. Bunlarda ortak olarak gördümüz ilk şey onların konsantre yaşamlarıdır. "Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim.."
  • Şöyleki; herkez birini ilk gördüğünde onu yargılama sürecinden geçirir. Kafasında ii kötü bişiler canlandırır ve eğer bu insanı normal olarak kafanızda bi yere koyarsınız. İşte bu ona bakışınızdır. Daha sonra onun mesleğini öğrenirsiniz ve bu fazla tanımadığınız kişi hakkında bilginiz olur... İşte bu ufak bilgi yumağına ben karşınızdakinin konsantre hayat bilgisi demeyi doğru buluyorum. Aslında merak ettiğim şey şu ki; insanlar başkaları hakkında bu edindikleri konsantre bilgileri daha sonra hangi duygularla yoğurarak karşısındakine yaklaşıyor?
  • Keşke bunları öğrenmenin bi yolu olsa... Keşke... Keşke diorum ama yanlışmı düşünüyürom acaba...
  • "Bunu bilsek hayat daha güzel olmazmıydı?" demektende kendimi alamıyorum. SAYGILAR

Hiç yorum yok: