son umut: srebrenica

...11 Temmuz 1995, sıcak bir yaz sabahı, Ratko Mladiç, Holllanda askeri gücün hiçbir direnişiyle karşılaşmadan büyük bir zafer kazanmış komutan edasıyla Srebrenica'ya girdi. Silahlardan arındırılmış kenti ele geçirmek Sırplar hiç de zor olmamıştı.
Tarihin en karanlık günlerinden biri olan bu günde, Sırp Televizyonu, soykırımın mimarı Sırp Ordu komutanı General Ratko Mladiç’in bir tepe üzerindeki görüntülerine yer veriyordu. Mladiç televizyon seyircilerine hitaben ‘Türklerden’ intikam alma zamanının geldiğini ve şehrin Sırp milletine bir hediye olduğunu söylüyordu...


son umut: srebrenica diye yazmıştım zamanında; içeriği, görüntüsü farklı bir bloga. şimdi sadece futbolla ilgili bir şeyler karalıyoruz oraya. her neyse, konumuz bu değil.

bugünün diğerlerinden ne farkı vardı peki?

bir çoğunuz haberlerde bile görmedi. belki diğerleri gibi; bu satırları okuyan sizin, çöplük hafızanıza kazınamamıştı bile bu katliam. öldürülenlerin boşnak olması değil, insan olması önemliydi. hatta "türklerden" intikam alınması bile önemli değildi. bunların hiçbiri işlenen suçu örtemezdi çünkü.

kafanızın küçük bir yerinde kalsın diye konuştum; şimdi, biralarınızı yudumlamaya devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: